11 Mayıs 2013 Cumartesi

18. Ay

Ve beklenen an artık Atakan 18 Aylık yani tam 1,5 yaşında:)
Bana hep dönüm noktası gibi lanse edildi, bekle bi 18 aylık olsun nasıl değişecek... 18 aylık olduğunda görürsün... hele bir 18 olsun...
Bizde 18 yaşa geldiğimizde nasıl büyümediysek, oğluşum da birden büyüyüp koca adam olmadı. Ama her geçen gün yaptıkları, davranışları beni şaşırtmaya devam ediyor.



Bu ay oyun hamurlarıyla oynama denemelerine başladık. Deneme diyorum çünkü oyun hamurunu ellemek istemiyor; olabildiğince dokunmadan şekillerle oynuyor.
Ben şekiller yapıp ona veriyorum...



Atıştırmalıklar hariç kendi yemek yemesi için çalışmalara da başladım bu ay. Yemek yemeyi sevmeyen bir çocuğa kendi başına yemek yemesini öğretmek zormuş. Ama imkansız değil;)
Bende sevdiği puding, yoğurt gibi yiyeceklerle başladım. Elle yemeye çok küçükken başlamıştı, önüne hep ufak tefek şeyler veriyordum. Şimdi sıra çatal, kaşık kullanmakta..



Resim de yapıyoruz artık:) Resim yapmıyor (karalamıyor) diyip duruyordum.. Eline kalemi aldığında kağıda dokundurmuyordu. Şimdi ise karalama şaheserlerini yapmaya başladı. Bende mutlu mutlu ne güzel karalıyor diye izliyorum. Resim defterine şekiller çiziyorum oda içlerini boyuyor:)

Güzel Nurturia annaleriye piknik bile yaptık bu ay. Ama kalabalıkta hırçınlaşan ve sürekli etrafın taşlık olmasına aldırmadan koşmak isteyen oğluşum çokça ağlayarak pek eğlenemedi:((
Fakat kazma, kürek ile topraklarla oynamayı sevdi. Buda 1-2 hafta içinde denize gittiğimizde kumsalda güzel vakit geçireceğini düşünmemi sağladı.


Ve artık daha bir sevecen oldu. Sürekli sarılıyor, kucağıma oturuyor.. Tabi bende mest oluyorum:)
Oyunlara karşı daha bir ilgili, dikkatini daha çabuk topluyor. Hatta bazen  zararlı bir şey istediğinde yada yaptığında onu oradan uzaklaştırmak için dikkatini dağıtamıyoruz bile. Taktı mı takıyor derler ya öle oldu benim minnoş.

Evettt... 18 ay miladımızı tamamladık:) Gün ve gün büyüyen oğlum bir yandan beni de büyüttüğünün farkında olmadan her gün yeniliklerine yenilik katıyor... Hayatımı güzelleştiriyor... Beni dünyanın en mutlu ve en şanslı annesi yapıyor..

2 yorum:

  1. 18 ayı hayırlı olsun. Çok bir şey değişmiyor aslında. Ben asıl değişikliği 36 ay üstünde gördüm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet bende pek göremedim:) inş. Dediğiniz gibi 36 ayda görürüm...

      Sil